6 Kasım 2012 Salı

MHP Kurultay sonuçları: Karabudun isyanlarda!

1. Kurultayın adı: Karabudun İsyanı
Evet Koray Aydın zafer kazanamadı! Ama kendini ‘Parti’ zanneden klik, hatta klikler ittifakı net bir şekilde yenildi.
Bu bir kazan kaldırma! Bu sürecin adı, Karabudun İsyanı’dır.
Koray Aydın’ın aldığı sonuç, MHP gibi bir partide 3-5 il başkanının desteğiyle alınabilecek bir oy değildir.
Ülkücü taban-Karabudun, bayağılaşmadan ve el aleme davayı rezil etmeden demokratik tavrını belli etmiştir.
Ülkücü taban yani Karabudun, gidişata el koymuştur!
Ve Müşevveş Divan’dan konuyla ilgili bir dörtlük:
Reaya milletiyiz
Bize yüz vermeye gelmez
Yüz verince astar isterüz
Rey verince iktidar…”
1. Numan Kurtulmuş’un Saadet’teki durumu gibi
Tüzel kişilik olarak elde tutulan ‘Parti’nin çok şey olmasına rağmen, her şey olmadığına şahit olduk. Durum, Numan Kurtulmuş’un Saadet’teki son genel başkanlık seçimini andırıyor... Kurtulmuş da Saadet’te genel başkan oldu. Ama partide muktedir olamadı.
Merkez kliğin, Karabudun’u ve onun temsilcisi konumuna gelen Koray Aydın’ı disiplin maddeleriyle hizaya getirme şansı yok.
Koray AydınBahçeli’ye saygısını ifade ederek değişiminin sağlıklı dilini inşa etmeye çalışıyor.  
3. Merkez kliğin eleştirisi
MHP Kurultayı hamasetin bol olduğu bir kongre oldu. Zaten sağ partilerin büyük kongreleri dışa doğru gösteri, içeri doğru sindirme eylemidir. Devlet Bahçeli ve dar kadrosu da tabiyatları gereği kurultayda bu taktiği uyguladılar. Ama değişim vakti gelince yapacak bir şey yok.
Sosyal organizasyonlar insanla yapılır, halkla yapılır… Yeryüzündeki her sosyal eylemci halka derdini anlatmak için çırpınır.  Peygamberler Yüce Allah’ın seçtiği nasipli kullar olmalarına rağmen, bir kişiye daha ulaşmak için insan-üstü bir gayret sarf ederler. Siyasetçilerin derdi de insanlara ulaşmaktır. Bunun yeryüzündeki belki bir kaç istisnası MHP merkez kliğidir. Orayı ele geçiren her klik otoriterleşir. Merkez klikler tarihleri boyunca ‘ali kıran baş kesen’ bir eda ile insanı yok saymayı adet edinmiştir…
Romen tarihçi Jorga, devşirme Osmanlı bürokrasisi karşısında reayayı saf, sevimli ve zavallı bulur… MHP merkez klikleri karşısında Karabudun da saf, sevimli ve zavallıdır. Zavallıdır, çünkü dilsizdir. Çünkü Karabudun aydınları dünyayı algılamaktan uzak sadece ve sadece ‘etnik’ tezgaha kafa yoruyorlar.    
3. Merkez kliğin artısı
Bu kadar eksi eleştiriye rağmen artısı da var Devlet Bahçeli ve merkez kliğin… Ergenekon ve rahip cinayetlerine bulaşmamak ve mafya ilişkilerinden çıkmak küçümsenecek şeyler değil…
Hele yükselen Kürtçülük hareketinin provokasyonlarından uzak durmak küçümsenecek bir şey değil. Bu aynı zamanda iç savaşı önlemek demek. 
Ak Parti kurmaylarının “Kandan beslenenler” diye suçladığı MHP, Kürtçülük eğiliminin yükselmesinden değil, taşralaşmadan yaşama imkanı buluyor. Şehirde ve köyde, her yerde oy kaybeden MHP, sadece kasabalarda yani statik taşra’da oy arttırıyor! Metal Fırtına ve Kurtlar Vadisi projelerinin semirttiği büyükşehirlerdeki küçük burjuva (varoş) milliyetçiliği, Ak Parti’yle özdeş hale gelmiştir.
Koray Aydın, Ozan Arif’i de yanına alıp bu kuru kalabalıkla bir yere varmayı düşünüyorsa, felaketler bizi bekliyor demektir.
4. Değişimin yol haritası
Karabudun’un çoğu KürşatYakup Cemil ya da Abdullah Çatlı’yı örnek almıştır… Yani eylemcidir. Böyle bir yapının, kurultayı vukuatsız kapatması, aynı zamanda kameranın başarısı. Kurultay dağıtmanın, ne olduğunu, iyi ki hepsi öğrenmişler.
Koray Aydın’ın söylediği değişimle Karabudun İsyanı’nın talep ettiği değişim aynı şey midir? Bunu önümüzde süreçte anlayacağız.
Bundan sonra MHP içinde olacakları tahmin etmek zor değil. Karabudun kendi sivil inisiyatifleriyle hareket edemeyecek. Ne yazık ki, pusuda bekleyen eski kurtlar devreye girecek. Koray Aydın’ın siyasi marifetini, Kürtçülük Sorunu’na odaklanmış bu eski kurtlarla dansı sırasında göreceğiz. 
5. Hatime: Milli burjuvazi nerede?
Türkiye’nin yaratıcı sınıfı hazindir ki, milli burjuvaziden değil müteahhitlerden oluşuyor… Artık kötülüğün yakın gelecekteki temsilcileri onlar olacak! Bütün partileri aslında onlar ve onların adamları yönetiyor. Mimar Mühendisler Grubu’nun son bildirgesi tarihi bir çıkış! BDP’de Selahattin Demirtaş bile Kürtçü belediye müteahhitlerinin temsilcisi… İstisnasız her partiye müteahhitler hakim.
İl genel meclisleri’nden TBMM’ye her yerde fütursuzca kararlar alıp kanun yapıyorlar.
Ortada milli burjuvazi adına en küçük bir kırıntı yok. Başbakan Erdoğan’ın yerli araç projesini bile sabote ettiler.
Karabudun İsyanıPatrona HalilKabakçı Mustafa isyanlarında olduğu gibi oyun bozar ama oyun kuramaz. Oyunu; tarihi dönüştürecek yaratıcı sınıf olan milli burjuvazinin kanatları altında yerli aydınlar kurar.
Bugün Devlet Bahçeli, yarın belki Koray Aydın, belki Musavat Dervişoğlu, belki başka biri; MHP oyunu nasıl bozacak, tarihi nasıl dönüştürecek? Soru budur…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder