29 Ekim 2012 Pazartesi

CHP'den Ak Parti'ye şecereli Cumhuriyet okumaları

Çatışmalı bir Cumhuriyet Bayramı gündemiyle ve ‘bismillah’ ile yazıma başlıyorum.
Zihniyet tarihimizin evreleri zevkçilik, heterodoksi, masonluk, pozitivizm ve sosyalizm şeklinde sıralanır. Bu akışa bakınca Osmanlı-Cumhuriyet ayrımının hikaye olduğunu görürüz. Gelin bu hikayeyi aile tarihleri üzerinden birlikte okuyalım.
 1. Çankaya’da bir park: ‘S.Ahmet Arvasi Parkı’
Geçen hafta CHP’li Çankaya Belediyesi Çukurambar Mahallesi’nde bir park açtı. Parkın adı ilginçti: ‘S.Ahmet Arvasi Parkı’… S.Ahmet Arvasi, Ülkücülük tarihinin ilginç bir siması… CHP hem de Çankaya Belediyesi eliyle yeni açılımlar deniyor. Bu açılım, sadece Ülkücülüğe doğru bir adım değil, aynı zamanda Sünniliğe doğru bir peşrev denemesi. Çünkü S.Ahmet Arvasi Ülkücü kimliği yanında Sünni geleneğin entelektüel bir temsilcisi…
Meraklısına not: Çukurambar, 12 Eylül 1980 öncesinin Çankayası’nda Ülkücü mahallelerinden biridir. Ülkücü idamlık şehitler Mustafa Pehlivanoğlu ve Hüseyin Kaymaz ile idamdan kıl payı kurtulan İbrahim Çiftçi bu bölgenin insanlarıdır. CHP’li Çankaya Belediyesi’nin parka ‘S.Ahmet Arvasi Parkı’ ismi vermesi tesadüf değil. Salih Mirzabeyoğlu ve Cübbeli Ahmet Hoca gibi Nakşilerin sağ iktidar döneminde hapiste tutulduğu süreçte yeni mutabakatlar arıyor CHP…
2. CHP’den Ak Parti’ye şecereli Cumhuriyet okumaları
Hasan Celal Güzel Türk Sağı’nın bilinen isimlerinden biri, Sabah gazetesi köşe yazarı… Yeğeni GüzelbeyAk Parti’den Gaziantep Belediye Başkanı… Güzel’in eşi Ülker Hanım ise Ak Parti İstanbul milletvekili. Güzel’in dayısı Ali İhsan Göğüş CHP’nin İsmet İnönü zamanındaki genel sekreteriydi. Göğüş’ün kızı Zeynep Göğüş gazeteci… Laik bir kimlikle gericiliğe karşı can siparane çarpışıyor. Zeynep Göğüş Vatan gazetesi genel yayın müdürü Okay Gönensin ile evli. Ortada bir zıtlık var gibi. Solcu Ali İhsan Göğüş’ün sağcı yeğeni Hasan Celal Güzel
Bu zıtlığın tersine bir örneği de Murat Karayalçın-Tevfik İleri bağlantısında karşımıza çıkar. CHP-SHP Eski Genel Başkanı Murat KarayalçınDP’nin sağcı ve dindar Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’nin yeğenidir.
3. Vahdettin Han’ın gelinleri Ajda Pekkan ve Meltem Cumbul
Geçen ay Meltem Cumbul, turizmci işadamı Ali Can Özbaş ile evlendi. Ali Can ÖzbaşSultan Vahdettin’in torunu Hümeyra Özbaş’ın torunu. Ali Can Özbaş’ın babası Erol Özbaş da daha önce Ajda Pekkan’la evlenmişti.
İlişkiler bunlarla bitmiyor. Alın size benim ‘Teyze ile Prenses’ kitabımda anlattığım bağlantı örgüsünün konuyla alakalı kısmı:
TeyzeBülent Ecevit’in annesi Nazlı Ecevit’in büyük teyzesi Ferhande Okday.
PrensesSultan Vahdettin’in kızı Prenses Ulviye.

* Son sadrazam Tevfik Paşa’nın oğlu İsmail Hakkı Okday’ın birinci eşi Prenses Ulviye, ikinci eşi Nazlı Ecevit’in annesinin teyzesi Ferhande Hanım. Yani Bülent EcevitSultan Vahdettin’in üvey kuzeni.

Refik Halid KarayBülent EcevitEngin Noyan… Üç farklı kuşaktan üç meşhur insan. Bu üç kişinin bağlantıları şöyle: Engin Noyan’ın annesinin dedesi Niyazi HalidRefik Halid’in ağabeyi. Refik Halid’in teyzesi İsmet HanımBülent Ecevit’in babaannesi.

Rahşan Ecevit ile Aydın Boysan kuzen. Boysan Ailesi’nden Mecdi Boysan, Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan’ın kocası.

İsmail Hakkı Okday’ın kardeşi Şefik Okday’ın torunu Aylin OkdayAlp Yalman’ın yeğeni Ahmet Yalman’la evlenir.

İsmail Hakkı Okday’dan boşanan (Sultan Vahdettin’in kızı) Prenses UlviyeAli Haydar Germiyanoğlu ile ikinci evliliğini yapar.

Ali Haydar Germiyanoğlu’nun ikiz kardeşi Celalettin Germiyanoğlu’dur. Manken Billur KalkavanCelalettin Germiyanoğlu’nun torunu. Kalkavanlar geniş bir aile Kalkavanlar’dan İhsan Kalkavan Bank Asya yönetim kurulu başkanı…
4. S.Fehim Arvasi’nin has müridi Sofi Baba’dan Perinçek’e
S.Fehim Arvasi’nin has müritlerinden biri Sofi Baba’dır. Sofi Baba, 12 Mart 1971 sonrasının Emniyet Genel Müdürü Celaleddin Tüfekçi’nin dedesidir. Celaleddin TüfekçiTansu Çiller döneminde DYP’den milletvekili adayı oldu.
Peki bu mürit torunu kimin eniştesidir. Doğu Perinçek’in… Doğu Perinçek kim? Sağcı Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadık Perinçek’in Maocu oğlu.
Perinçek’in dayısı da 12 Mart’ın Jandarma Genel Komutanı Turhan Olcaytu’dur. Sürekli devrimden bahseden Perinçek’in 12 Mart’ta birden bire silahlı eylemden vazgeçmesi tesadüf değil ailevi bağlantılardan kaynaklan istihbarattır. Aynı hareket içinde oyuna gelen İbrahim Kaypakkaya canını kaybetti. Şimdi Aleviler, Alevi-Zazalar ve bir kısım kripto Ermeni için mitolojik kahraman ihtiyacını gideriyor…
Ha unutmadan KCK’dan yargılanan BDP Akademi Kurulu Üyesi Büşra Ersanlı da Perinçek’in eski baldızıdır.  Büşra Ersanlı ablası Fatma Sırma EvcanPerinçek’in eski eşidir.
Perinçek bir madendir! Kazdıkça bir şeyler çıkar.
6.Hatime: bütün tezlerin çürük tarafını görelim  
Meltem Cumbul-Ali Can Özbaş-Sultan Vahdettin-Hümeyra Özbaş-Erol Özbaş-Ajda PekkanHasan Celal Güzel-Ali İhsan Göğüş-Zeynep Göğüş-Okay Gönensin/ Murat Karayalçın-Tevfik ileri/S.Ahmet Arvasi Parkı/ S.Fehim Arvasi, Sofi BabaCelaleddin TüfekçiTurhan OlcaytuBüşra ErsanlıFatma Sırma Evcan.
Cumhuriyet olumlu ya da olumsuz anlamda bir milat, bir başlangıç değildir. Sadece Türk devlet geleneğinin yeni bir evresidir.
Eğer Cumhuriyet’i olumlu ya da olumsuz anlamda milat olarak alırsanız, yukarıdaki iç içe örneklerde görüldüğü gibi teziniz elinizde patlar. Mesela laik teze göre bir taraflı Selanikli olan Meltem Cumbul ve babası subay olan Ajda Pekkan deklare tipler iken Vahdettin kara geçmişin son mirasıdır. Aynı şekilde genel sağ teze göre Vahdettin olumlu bir finalitedir ve bizdendir. İyi ama Sultan Vahdettin’in gelinleri yabancılaşmanın idolleri Ajda Pekkan ve Meltem Cumbul’u tezinizin neresine koyacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder