17 Temmuz 2013 Çarşamba

Hüsamettin'in koordinatları

Türkiye yeni bir konsepte geçiyor. Yaşadıklarımız bu değişimin sancıları. Lozan ve NATO’dan sonra Baldıran Konsepti’ne geçiyoruz. Artık Leyla Zana’nın “Silah Kürdün sigortasıdır” sözünü hepimiz kabul ettik.
Değişim bununla sınırlı değil. İstanbul başta olmak üzere medyanın ve finansın da yeniden tasarımı yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yeni değişimin anahtarı.
Siyaset, Gezi Parkı odaklı olarak bunun için gergin.
Artık batıcı muhalefetin merkezi ne CHP ne de ordu… Yeni merkez TÜSİAD…
TÜSİAD’ın menajeri ise Hüsamettin Özkan…
Biz bu yazıda Hüsamettin Özkan’ın koordinatlarını çözmeye çalışacağız. 
1.Önce ağabey Necdet Özkan’dan başlayalım
Hüsamettin Özkan iş hayatına ağabeyi Necdet Özkan’ın yanında başlar. Uzun süre yap-satçılıkla uğraşır. Bir müteahhit olarak İstanbul’un çeşitli semtlerinde binalar yapar. Ağabeyi, 1983’te, Bayrampaşa ilçesinde belediye başkanı olunca şirketteki işlerin ağırlığı Hüsamettin Özkan’ın üzerine kalır.
Necdet Özkan, 1977’de İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil’in yardımcısıdır. Necdet Özkan, CHP saflarında aktif politika yaparken, Hüsamettin Özkan, politikanın dışında kalır. Sadece bir kez 1970 yılında İstanbul delegesi olur. Ağabeyiyle aralarında sessiz bir anlaşma vardır, Hüsamettin Özkan’a düşen ticarettir.
Hüsamettin Özkan, işten arta kalan zamanını futbolla doldurur. Dansın yerini futbol almıştır artık. Beşiktaş tutkunu olan Hüsamettin, hemen her cumartesi, arkadaşlarıyla futbol oynar.
Hüsamettin Özkan’ın ağabeyi Necdet Özkan’ın DSP tarihinde önemli bir yeri vardır. Bütün sol tarafından dışlanan Ecevitler’in yalnızlık döneminde, etrafındaki sayılı isimden biridir Necdet Özkan. Yüzde 10 barajı nedeniyle meclis dışında kalan DSP, o zaman için cazip bir parti değildir. Böyle bir atmosferde yapılan yerel seçimlerde, Necdet Özkan’ın İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanlığı’nı kazanması, partiye ayrı bir heyecan kazandırmıştır.
2.Sümer Oral ile Necdet Özkan bacanak
Sümer Oral ile Necdet Özkan bacanaktır. İkisinin kayınpederi Feyzullah Aslıtürk’tür. Feyzullah Bey’in oğlu Orhan AslıtürkHüsamettin Özkan’ın ağabeyi Necdet Özkan’ın da kayınbiraderidir. 
Orhan Aslıtürk 68 naylon şirketli dolandırıcılık öyküsünü Milliyet’te Fikret Bila gündeme getirir. Aslıtürk, dolandırıcılık suçundan yurtdışına kaçar. Sonra klasik numara zaman aşımından kurtulur.
3.Didem Özkan-Berk Çiller kaçamağı
Hüsamettin Özkan’ın Sabancı Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan kızından bahsettikten sonra, Koç Üniversitesi’nde okuyan kızı Didem Özkan’dan da kısaca bahsedelim. Didem Özkan 2001 yılında arkadaşı Berk’le Çeşme’de tatil yapar. Berk kim diye merak edenlere, Didem Özkan’ın tatil arkadaşının Tansu Çiller’in oğlu Berk Çiller olduğunu söyleyelim.
4.Özkan’ın Dayısı Necati Kurmel
Necati Kurmel, Kayseri’deki Saray Halı fabrikasının sahibi… Necati Kurmel’in öne çıkan özelliği, iktidar arayışlarında organizatör bir kişilik olması. Bu özelliği ile eski merkez sol ile eski merkez sağın ortak paydası gibi bir isim. Proje adamı Necati Kurmel’in belki de ilk somut ürünü yeğeni Hüsamettin Özkan’ın politik bir tasarım olarak varlığı.

Özkan2001 Krizi’ne kadar DSP eski lideri Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit’in en sadık adamı idi.
Evet Hüsamettin Özkan’ın dayısı Necati KurmelSaray Halıları’nın sahibi. Kurmel’in başından bir de hileli iflas olayı geçmiş. Necati Kurmel ayrıca devlete ait Ballıca ormanlarında, usulsüz şekilde arazi tahsisine çalışmakla suçlanır.
5.Hüsamettin Özkan’ın öbür dayısı DP Milletvekili Hakkı Kurmel
Düşünürümüz Durmuş Hocaoğlu buyurur: “İnsan zihni kaosu değil kozmos’u kavramaya kabiliyetlidir.” Bu düşünce İslam Dünyası’nı kaos’tan kurtaran Tuğrul Bey ve ona biat eden ağabeyi Çağrı Bey’e kadar uzanır. Bu düşüncenin tarihimizde öne çıkan isimleri Enver Paşa, Mehmet Akif, Fevzi Çakmak ve Alparslan Türkeş’tir. Türkeş ve 14’ler’in 27 Mayıs’a katılma gerekçesi kaosu önlemek, devleti yeniden işler hale getirmektir.
Hüsamettin Özkan’ın dayısı Hakkı Kurmel, Demokrat Parti Kayseri milletvekili… Yıllar sonra geçtiğimiz günlerde kendisiyle bir söyleşi yapıldı.
27 Mayıs 1960’dan 50 küsur yıl sonra KurmelAlparslan Türkeş için, “Esas akrep başı” ifadesini kullanabiliyor.
Hakkı Kurmel hızını alamıyor. 1944 Milliyetçilik Olayları’nı bile diline doluyor: “Türkeş, 1940'lı yıllarda da mahkemelerde yargılanmıştı. İhtilal merakı olan bir adamdı. O tıynette bir adamdı.”
Evet biz de Kurmel ve yeğeni Hüsamettin Özkan’ın ne tıynette olduğunu bildiğimiz için onların eğilimlerinin zıddını yaparak doğruyu bulabiliyoruz.
Hakkı Kurmel’in sözlerine bakınca, Abdülhamit’in Rus Büyükelçisi İgnatiev’e bakarak politikasına ayar vermesini hatırlıyoruz.
Biz de saatlerimizi ayarlıyoruz. Hüsamettingiller ne diyorsa zıddı doğrudur.
6.Kurmel’in torunu Sibel Can’ın eski kocası Hakan Ural ile
Ekonomist dergisinin yaptığı araştırmada Türkiye’nin en zengin 25 ismi arasında bulunan Saray Halı’nın sahibi Necati Kurmel’in torunu Ezgi Can’ın, Hakan Ural’la ilişkisi aileyi dağılma noktasına getirir. İddiaya göre, bu beraberlik karşısında suskun kalan baba Aslan Can, 28 yıllık eşi Berna Kurmel ile boşanmanın eşiğine gelir.
7.Hacı Arif Bey’in damadı Hüsam Bey
Müzik tarihimizin en meşhur isimlerinden Kanuni Hacı Arif Bey,
Hüsamettin Özkan’ın ‘büyük büyük kayınpederi’dir.
Hüsamettin Özkan’ın eşi Çiğdem HanımArif Bey’in kendisi kadar meşhur bir bestekár olan oğlu Zeki Arif Ataergin’in torunudur.
Murat Bardakçı’nın bu konudaki uyarısı önemli. Türk Sanat Müziği’nde iki tane Hacı Arif Bey var. Hüsamettin Özkan’ın ‘büyük büyük kayınpederi olanı Kanuni Hacı Arif Bey’dir.
Özkan’ın Kayınpederi Zeki Arif Ataergin
Hacı Arif Bey’i musikide takip eden oğullarından biri, Zeki Arif Bey, tam ismiyle Zeki Arif Ataergin de zamanının tanınmış bestecilerindendir. Hakimlik, savcılık ve noterlik yapar. Müziği babasından öğrenmiş, zor şarkılar bestelemekle tanınmıştır.
Üsküdar’daki Nasuhi Dergáhı’na bağlıdır ve dergáhta ‘zákirbaşı’ yani ‘baş iláhici’dir. Nasuhi Dergáhı’nın şeyhi ise besteci Şanar Yurdatapan, akil kadın Lale Mansur ve şarkıcı Alpay’ın dedeleridir. Dergahta şimdi Kadir Mısıroğlu’nun Osmanlı Vakfı hizmet veriyor.
İşte, Hüsamettin ÖzkanKanuni Hacı Arif Bey’in oğlu Zeki Arif Ataergin’in çocuğu Betül Hanım’ın kızı Çiğdem Hanım’la evli bulunuyor; dolayısıyla bestekár Arif Bey de Hüsamettin Bey’in ‘büyük büyük kayınpederi’ oluyor.
8.Hatime: Hüsamettin Özkan’ın damadı iktidarın Futbol Federasyonu Genel Sekreter
Her partiye ve çevreye bir şekilde uzanan Hüsamettin Özkan’ın dünürü Prof. Erdoğan Alkin, muhafazakar İTO yönetiminin danışmanıdır. Erdoğan Alkin ve büyük oğlu Prof. Dr. Kerem Alkin, muhafazakar İTO’nun haftalık yayın organı İstanbul Ticaret’in yazarları arasındadır.   Kerem Alkin, halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğretim üyesi.
Kerem Alkin de ailenin diğer kişileri gibi televizyon yayıncılığı ile ilgili.  Kerem Alkin akademik görevleri yanında önce Bloomberg HT’nin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Bloomberg HT, şimdilik Haber Türk’te bir kuşak yayını yapıyor
Kerem Alkin genel yayın yönetmenliğini yürüttüğü ekonomi kanalı Bloomberg HT’den ayrıldı. Alkin’in yeni adresi haber televizyonu Kanal 24 oldu. Kanal 24’ün Genel Yayın Yönetmeni ve Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut ile anlaştı. Kerem Alkin, haftada iki programla Kanal 24 ekranlarında olacak. ‘Sınırsız’ ve ‘Strateji 24’ isimli programları hazırlayıp sunan Alkin, hafta içi üç yayın kuşağında ekonomiyi tartışacak.
Alkinler’in kabiliyetleri saymakla bitmez.
Hüsamettin Özkan’ın Sabancı Üniversitesi’nde master yapan kızı Özlem Özkan, Emre Alkin ile evlenir. Prof. Erdoğan Alkin’in oğlu Prof. Dr. Emre Alkin, dönemin İMKB Başkanı Osman Birsen’in danışmanıdır. Ceylan Intercontinental Oteli’nde evlenen çiftin düğününe dönemin ekabiri katılır. Çok geçmeden torun sahibi olan Hüsamettin Özkan’ın torununa ‘Emir ismi verilir.
Hüsamettin Özkan’ın damadı Prof. Dr. Emre Alkin, son zamanların televizyon figürlerinden... Aynı zaman Kemerburgaz Üniversitesi’nde rektör yardımcısı, CNN Türk ve Fox TV’de ekonomi yorumları yapıyor. Bir çok şirket ve kurumun danışmanı. Emre Alkin ayrıca muhafazakar iktidarın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri.  Artık Futbol Federasyonu’nun mali işleri ondan soruluyor.
Siyasete de hazırlanıyor. Siyasette önemsediği ismin Mustafa Sarıgül olduğunu söylüyor.
İyi de bu siyasi gerginlikte kapıcıları, odacıları azarlayıp duran Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Futbol Federasyonu Başkanı ve en önemli iki günlük muhalif gazeteden biri Milliyet’in sahibi Yıldırım Demirören’e ve onun sekreteri Hüsamettin Özkan’ın damadı Emre Alkin’e söyleyecek bir çift sözü yok mudur?
Kerem Alkin’le Kanal 24 birlikteliğine ne demeli?
Sormak lazım Demirören’e, Alkinler’e, topyekun Hüsamettingiller’e gücünüz yetmiyorsa, gariban yüzde 50’yi niye meydanlara döküyorsunuz?
Niçin bu kadar yoruyorsunuz?
Alevi-Sünni gerilimiyle seçime girecek Türkiye’nin asıl imtihanı seçimden sonra ‘Özerk Kürdistan’ süreciyle yaşanacak!
Bu gergin günler iyi günlerimiz. Eskiler böyle durumlarda ‘Turpun büyüğü heybede’ derdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder