11 Haziran 2014 Çarşamba

Sırrı Sakık ve Ermeni Diasporası

1.Hoybun’un çocukları
Kamuoyu Sırrı Sakık’ın Ağrı Belediye Seçimi sırasında Kazım Karabekir hakkında söylediği sözlere tepkili. Sakık, Kazım Karabekir’in ismini cadde ve sokaklardan kazıyacağını söylüyor.
Karabekir’e düşmanlığın temelinde Ermeni Diasporası’nın 1915 Soykırım tezleri var.
Sakık’ın Karabekir’den sonraki tepkisi ise Ağrı’da mezarları bulunan Hava Şehitleri’ne. SakıkHava Şehitleri’ni Kürtler’i katletmekle suçluyor.
Ağrı’daki Hava Şehitleri’nde 1936 Ağrı İsyanı sırasında şehit olan askerlerimizin mezarları var.
1936 Ağrı İsyanı; Beyrut’ta kurulan Hoybun Cemiyeti’nin organizasyonuyla başlatılmıştı. Hoybun Ermeniler’in Türkler’e karşı Kürtler’le birlikte kurduğu bir örgüttü.
Siyasi Kürtçülük’ün yaslandığı önemli bir sosyal taban Yezidi, Ermeni vs. gibi eski halklardan Kürtleşen unsurlardır. Siyasi Kürtçülük’ün oluşumunda da benzer bir durumla karşılaşırız. Kürt müziğini Ermeni Aram HaçaturyanGarapete Haço ve Kaviz Aksa derleyip yorumlar, Kürtçe yazı dilini kurma çabasına girişen Celadet Bedirhan’ın Havar dergisinin kadrosunda Asuri kökenli Yusuf Malik aktif rol alır, Kürtçe’nin gramerini Fransız dilbilimci Roger Lescot hazırlar.
En önemli örnek ise Ağrı İsyanı’nı örgütleyen Hoybun Cemiyeti’nin bir kanadının Ermeniler’den oluşmasıdır.  Hoybun Cemiyeti’nin başkanının Ermeni Papazyan olması bazılarına bir şeyler söylemeli.
Babaannesi Ermeni mi?
Sırrı Sakık’ın Ermeni Meselesi üzerine söylediği sözlere bakınca, onun Ermenilik’le doğrudan bir ilgisi olduğu kanaatine varılabilir. Yusuf HalaçoğluSakık’ın babaannesinin ‘Ermeni’ kökenli olduğunu söyler.
Sırrı Sakık’ın bu iddiaya verdiği cevap itiraf niteliğindedir: “Benim ırkımın, kökümün ne olduğu önemli mi? Evet ben bir Türküm, bir Kürdüm, bir Aleviyim, bir Ermeniyim. Her şeyden önce insanım. Bugün gelinen noktada ırk avcılığına çıkmak, bunu araştırmak insanlığa karşı bir suçtur. Faşizm de budur.”
Sırrı Sakık’ın tarihi Ermeni kışkırtıcılığı tarihidir
Sırrı Sakık’ın her sözü ‘Ermeni Meselesi’ etrafında dolanır.
Onun Kürtçülük’ü bile film icabı bir Kürtçülük’tür. Sakık’ın dilinin altındaki bakla Hoybun kışkırtıcılığıdır.
Sakık’ın çıkışlarını ardarda sıralayınca ortaya tam bir Hoybun fotoğrafı çıkmaktadır.

Sakık, 19 Aralık 2013 tarihinde, “Türkiye Ermenileri katletti” diyerek

Ermeni Diasporası’nı aratmayacak sözler söyler.
Sırrı Sakık, 2 Ocak 2013 tarihinde Meclis’te, “Sizin tarihiniz katliamlar tarihidir. O tarihlerde bugün mücadele edenlerin atalarının nasıl katledildiğini siz iyi bilirsiniz” der.
Halaçoğlu, “Ermenileri kim katletti? Birinci Dünya Savaşı’nda Ruslarla işbirliği yapan Kürt aşiretlerini söyleyin” yanıtı vererek Sakık’ın aşiretini işaret eder.
Sırrı Sakık, İzmir’de yaptığı konuşmada Türk Milleti’nin manevi şahsına hakaretlerini sürdürür: “Kürtler 1915’lerdeki Ermeniler değil ki katledesiniz, Kürtler 6-7 Eylül’ü yaşayan Rumlar, Yahudiler değil ki zulüm edesiniz”
2.Sırrı Sakık’ın saldırganlıkları
Meclis’te idare amiri olarak görev yapan Sırrı Sakık zaman zaman sert açıklamalarıyla gündeme gelir. 2012’nin son çeyreğindeki BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışılırken, “Bu kararı verenler tarihin çöplüğünde olacaklar” der.
Aynı dönem, Sakık’ın ‘devletin bir dönem Kürtler’in çoğunlukta olduğu bölgelerde şiddet ve işkence uyguladığını’ savunmasıyla başlayan tartışma sonunda, AK Parti milletvekili Mehmet Metiner’e bardak fırlatır.  
SakıkCHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bağımsız milletvekili Tayfun İçli gibi isimlerle kavgalarıyla hatırlanıyor.
Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz!
Sırrı Sakık TBMM Genel Kurulu’nda kışkırtıcı birçok konuşma yapar. Bunlardan biri şöyledir: “Çanakkale’ye bakın. Orada sadece sizin atalarınız savaşmadı. Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz. Oradan gelip, hele dağdan gelip bağcıyı kovma hakkına sahip değilsiniz. Hiç kimsenin bir tek halka hakaret etme hakkı yoktur.”
Sakık’ın meclis dışı saldırganlığı
Sırrı SakıkAnkara’da bayan arkadaşıyla yemek yerken, yan masadakilerle tartışır. Sakık “Kız arkadaşıma bakıyorsun” diyerek bir vatandaşa üç arkadaşıyla saldırır. Vatandaş ağır şekilde darp edilir.
3.Badıkan Aşireti Şeyh Sait İsyanı’na katılmıştır!

Badıkan Aşireti;Türkiye’nin büyük aşiretlerinden biridir. Aşiret Sırrı Sakık’tan türkücü Nihat Doğan’a kadar bazı ünlüleri yetiştirmiştir. Badıkan Aşireti, bugüne kadar değişik zamanlarda sol ve sağ partileri desteklemiştir.  Bugün Sırrı Sakık’la tanıdığımız aşiret daha önce ANAP’tan Nurettin DilekDSP’den Zeki Eker’i meclise göndermiştir.
Aşiret mensuplarından bazıları Şeyh Sait İsyanı’na katılmıştır.
4.Sırrı’nın kardeşi Şemdin Sakık
Bu ara bölüme eski Başbakan Bülent Ecevit’in Apo’nun Türkiye’ye getirilişi için söylediği tarihi sözleri naklederek başlayalım.
EcevitApo’nun verilişi için “Bize niçin verdiler hala anlamadım” demişti. EcevitApo’nun ABD tarafından verilişini kast ederek bu sözleri söylemişti.
Hep Apo’nun teslim edilişini konuşuruz. Konu Şemdin Sakık’a gelince onu Türk birimlerinin Kuzey Irak’ta operasyonla teslim aldığı söylenir.
PKK kurmaylarının belirli aralıklarla Kuzey Irak’a gelip gittikleri biliniyor. Bir PKK kurmayını teslim almak bu kadar kolaysa Şemdin Sakık’ı derdest edip getiren birimler, diğer PKK kurmaylarını niçin getirmezler?
Şemdin Sakık, nasıl yakalandığı sorularını Yeşil kod adlı Jitem elemanının kendisini yakaladığı söyler. Tabii bu haberler, ahmaklar için yazılmış medya tasarımlarıdır. Fazla ciddiye almamak gerekir.

Ortada bir oyun var.
Ara sonuç: Apo’nun teslim edilişi neyse Şemdin Sakık’ın teslim edilişi de odur.

5.Sakık’ın diğer yakınları
Şemdin Sakık’ın kardeşlerinden Arif Sakık, kendisi ile beraber yakalanmıştır. Adife SakıkPKK terör örgütü üyesiyken 1985 yılında Batman Sason’da operasyon sonucu ölü ele geçirilmiştir. Akrabalardan PKK üyesi Abdülsenat Sakık, güvenlik güçleriyle çatışması sonucu Gaziantep’te ölü ele geçirilmiştir. Seyyar Sakık, bölücü terör örgütü içinde ‘Karker’ kod adıyla faaliyet göstermektedir.
BDP’li Sakık’ın dünürü dolandırıcı mı?
Sırrı Sakık’ın dünürü Mahmut Yaşar Anlı Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınır. Şanlıurfa’da bir tıp merkezinde doktor olarak çalışan Anlı, sahte hasta kaydı yaparak devleti dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınır.
Sakık’ın kuzeni Nevzat Sakık eroin kaçakçısı mı?
Eroin kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Sırrı ve Şemdin Sakık’ın amcasının oğlu Nevzat Sakık, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nevzat Sakık, 2 Mayıs 2004 yılında 16,5 kilo eroin bulundurmak ve yine aynı yıl 3 kilo eroinin sahibi olmak suçundan İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından yargılanmaya başlandı. Mahkeme, 2004 yılında firar eden Nevzat Sakık hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarmıştı.
6.Hatime: Ağrı Seçimi İkinci Hoybun İsyanı’nın başlangıcıdır
Sırrı Sakık’ın Ağrı Belediye Başkanlığı seçimini kazanması İkinci Hoybun İsyanı’nın başlangıcıdır.
Van ve Iğdır halkı gibi Ağrı halkı da geleceğine kurşun sıkmıştır.
Yalçın Doğan’dan Balçiçek İlter’e deklare medyanın yüzleri Sırrı Sakık’ı her cinnetinden sonra onaylamıştır. Kürt Sorunu’nun en belalı gündemlerinde bile ekranlarda yer bulan Sırrı Sakık diğer Kürt seçkinlerine göre daima geçiş üstünlüğüne haizdir. O medyanın nitelemesine göre bir ‘Kürt Monşeri’dir.
Sakık niçin hep dört ayak üzerine düşüyor? Evet Sırrı Sakık niçin hep başarılı?
Bu başarı, sadece ‘Ermeni babaanne’ ile izah edilemeyecek bir durumdur. Asıl araştırılması gereken Sırrı Sakık’a Ermeni Diasporası ve Siyonizm’in elinin nasıl dokunduğunu bulmaktır.

Türkiye, seçimle ayrıştırılarak Çekoslavakyalılaştırılmaktadır.

Milli egemenlik, self determinasyonla tasfiye edilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder