19 Eylül 2012 Çarşamba

Samanlık kahramanı Ertuğrul Kürkçü!

Bilenler bilir, bilmeyenler Ünlütürk’ü hiç bilmez. Memduh Ünlütürk’ün ordu içindeki Arnavutçuların lideri olduğu söylenirdi. Bilmiyorum onda Bektaşilik var mıydı? Emekli askerlerden Erol MütercimlerÜnlütürk’ten dinlediklerini birebir not etmiş. Notlardan en flaşı, aralarında Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu Mahir Çayan ve arkadaşlarının askeri hapishaneden kaçmalarıyla ilgili olanı.
1. Ondan sonra hiçbirisi hayatta bırakılmayacak
Memduh Ünlütürk anlatıyor: “Biz Mahir Çayan’ların hapishaneden kaçacağının enformasyonunu aldık. Bu enformasyonu aldıktan sonra Faik Türün, ben, sonra Turgut Sunalp geldi, bir durum değerlendirmesi yaptık. Sonra Faik Türün Ankara’yla konuştu. Bir gün sonra dört tane Amerikalı subay geldi. Bu toplantıda ben vardım, Amerikalı subaylar vardı, durum değerlendirmesi yapıldı. Hapishaneden kaçma hazırlığı yapıldığı istihbaratı kendilerine aktarıldı. Onlar şunu söylediler: “Bırakın kaçsınlar. Ve bunların hapishaneden kaçabilmeleri için ne gerekirse yapın. Örneğin hiç arama yapmayın. Kazılan toprakların saklanmasına göz yumun.” Bize 26 maddelik bir öneri dizisi verdiler. Ondan sonraki süreçte şu planlandı: Bunlar hapishaneden kaçacak. Kaçışları dakika dakika izlenecek. Ondan sonra hiçbirisi hayatta bırakılmayacak. Ben Amerikalı subaylarla iki toplantıya katıldım. Üçüncü toplantı yapıldığında beni odaya almadılar ve bundan sonra benim bu grupla herhangi bir ilişkim olmadı. Arada ne oldu bilmiyorum. Faik Türün’le de ilişkim koptu.”
Burada soru şudur: İçerden askere istihbarat veren kimdir? Hücredeki sanıklar arasında zamanın kadrolu ajanı Mahir Kaynak da olmadığına göre içerden bilgi sızdıran kimdir?
Diğer bir durum Faik Türün’le ilgilidir… Bir dostum Türün’ün melamimeşrep olduğunu söylemişti. Bu bilgi, benim yazdığım Aydın Yabancılaşması’nı okuyan nasipli kullar için bir şey ifade eder.
2. Ertuğrul Kürkçü samanlıktan nasıl sağ çıktı?
30 Mart 1972 tarihinde Tokat'ın Kızıldere Köyü'nde düzenlenen baskında, sağ kurtulan tek isim Ertuğrul Kürkçü… “Kaçışları dakika dakika izlenecek. Ondan sonra hiçbirisi hayatta bırakılmayacak.” Kararına rağmen “Ertuğrul Kürkçü bu operasyondan nasıl kurtuldu? Samanlıktan nasıl sadece o sağ çıktı?” Bu soruların cevabını bir çok kişi gibi ben de bulamadım. Türk siyasetinin gizli sorularından biridir bu? Mesela Dündar Taşer’in, Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Abdullah Çatlı’nın ve Yarbay Şenol Özbek’in organize kazalarla kimler tarafından öldürüldüğü nasıl bir sırsa, Ertuğrul Kürkçü’nün Kızıldere Operasyonu’ndan nasıl kurtulduğu da öyle bir sırdır. Sonraki yıllarda bir çok sözlü polemikte bu şüphe dile getirilse bile yazılı basında pek ele alın-ma-mış bir konudur.
3. Kürkçü NATO Protokolü’nde
Suriye açıklarında Türk jetleri düşürülüyor… Olağanüstü bir durum var! Meclisteki partilerin kurmayları Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşüyor.
Gelenlerden anlıyoruz ki, görüşmelerde NATO Protokolü uygulanıyor…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yanına Osman Korutürk’ü almış gelmiş. Korutürk’ü anlıyoruz. Standartlara uygun. Baba tarafı Erzincanlı Kürt. Babası eski cumhurbaşkanlarımızdan Fahri Korutürk’ü Atatürk Korutürk soyadını vererek bizzat Türkleştiriyor. ‘Esseyyidli’ bir ölüm ilanları var. Annesi Emel Hanım tarafı Selanik. Saf kan sabetaycı…
MHP lideri Devlet Bahçeli yanına Tuğrul Türkeş’i almış. O da NATO Protokolüne uygun davranmış.
Aslında can alıcı olan BDP Eş Başkanları Demirtaş ve Kışanak’ın seçimleri… Onlar yanlarına Ertuğrul Kürkçü’yü almışlar.
NATO Protokolü’nün sırrı Ertuğrul Kürkçü’nün samanlıktan sağ kurtulmasında mı, Tarsus Amerikan Koleji ve yine ABD eliyle kurulan ODTÜ’den mezun olmasından mı, TBMM Kurucu Diyarbakır milletvekillerinden olan dedesi Kadri Ahmet Kürkçü’de mi? Bunu zaman gösterecek!
4.Kürkçü’nün PKK’lıları öpmesi
Ertuğrul KürkçüGültan KışanakSabahat Tuncel ve Aysel Tuğluk’un da aralarında olduğu bir grup, 18 Ağustos 2012 tarihinde Şemdinli’ye gider. Bu sırada 5 PKK’lı bu grubu durdurur. Geziye katılan organize gazeteciler Şimdi ne olacak? diye beklerken Kürkçü ve saz arkadaşı BDP milletvekilleri teröristleri kucaklayıp öpüşürler.
Bu öpüşmeyi sadece legalin illegal olanı öpmesi olarak görmüyoruz. Samanlıktan sağ kurtulma olayı neyse Türkiye sınırları içinde basının şahadetiyle Kürkçü’nün PKK’lıları öpmesi de odur. Bu öpüşme, Şemdinli’ye Kürt bayrağı dikme teşebbüsünün bir parçasıdır ve NATO’nun şemsiyesi altında yapılmış bir teşebbüstür.
5. Akıl tutulması yaşayan eski solcular
Akıl tutulması yaşayan bir kısım eski solcuya göre Kürt Hareketi (PKK) Türk Solu’nun başaramadığını (yani devletle çatışmayı) başarmıştır. Kimler yok ki bu aklı tutulanlar arasında. Ünü büyük Gazi Osman Paşa’nın torunu TKP ve TBKP Genel Sekreteri Haydar KutluVeysi SarısözenFiliz KoçaliTarhan ErdemNuray MertRuşen Çakır vs...
Vs. arasında Haber Türk televizyonunun sunucusu ve gazetesinin yazarı Balçiçek (Pamir) İlter bile var… Bile diyorum, çünkü fizyonomisiyle Kürtlük’le olduğu kadar Türklük’le de ilgisi olmayan bu isim, Ertuğrul Kürkçü vasıtasıyla BDP’yi destekleyenlerden olmuştur. Şu satırlar onun: “Yılların Ertuğrul Kürkçü’sü… Oy verdiğim sosyalist isimler… Meclis’te olmasını arzu ettiğim, yemin ederken yakasındaki on karanfile bakarken gözlerimin buğulandığı…”
Allah size akıl-fikir versin… Söyleyecek fazla bir şeyim yok…
6. Hatime: PKK’lılara ve onların işbirlikçilerine not
Bu haftanın hatimesi Mustafa Çalık’ın yönettiği Cedit’ten yayınlanan ‘Anadolu Mayası’ kitabı yazarı Yalçın Koç’tan: “Anadolu mayasını bilmeyen mevcut durumu Anadolu için son (final) zanneder. Oysa Anadolu’nun nice son zannedilen safhayı sonlandırdığını hatırlayamaz. Anadolu mayasını bilmeyen biz Anadolu Türklerinin bu safhada da içine düşürüldüğümüz yok olmak, yok edilmek tehlikesinden dirilerek, canlanarak ve birleşerek çıkacağımıza ihtimal veremez.”
Evet bu kuşatmadan dirilerek, canlanarak ve birleşerek, devlet-millet kaynaşmasını sağlayarak, bürokratik yönetim geleneğini sonlandırarak, bürokratik devleti milli devlete dönüştürerek, etnik olanı değil bütünlüğü seçerek, kendimiz olarak çıkacağız inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder