11 Haziran 2013 Salı

Üç şey gizlenmez: aşk, öksürük ve nakit!

1.Giriş: hedef ikili siyasi yapı
Türkiye’deki çok partili siyaset yapısı; emperyalizmin müdahalesini zorlaştırıyor.
DP-CHP / Menderes-İnönü arasında kurulan ikili seçenek ise çatışmacılığı sonuna kadar götürmeyi makul kılıyor. İkili çatışma değişmenin evrensel yöntemi ‘tez x anti-tez: sentez’ formülünü de unutturuyor.  
Şimdi istenen Ak Parti-CHP / Erdoğan-Kılıçdaroğlu ikili siyasi yapısıdır.
Bu ikili yapının temel çatışma noktası ‘mezhep ayrımcılığı’dır.
2. Mehmet Altan: Burası NATO toprağıdır!
Mehmet Altan, ‘Ergenekon Davası’ sırasında kendisine saf saf sorular soran bir muhabire yıllar önce Türk Siyaseti’nin oturduğu temel paradigmayı söylemişti. “Burası NATO toprağıdır” diyordu Altan, “Burada iktidarı, NATO belirler.”
Buranın gerçekten ‘NATO toprağı’ olduğunu, ülkemizde kafasına göre konuşlanan patriot füzelerinden anlamamız gerekiyor.
3.‘Mesleksiz adamlar’la ülke yönetmek kolaydır
NATO toprağı’ Türkiye’de siyaset bir meslektir… Daha doğrusu siyaset, ‘mesleksiz adamlar’ın mesleğidir. Çok partili siyasi hayat boyunca ‘mesleksiz adamlar’, ilçe ve il belediye meclislerinde yaptıkları lisans eğitimlerini, TBMM çatısı altında yüksek lisans ve doktora seviyesine çıkardılar.
Siyasetin finansmanı’ gerekçelendirilerek, bu ‘mesleksiz adamlar’ eliyle ülke kolayca yönetilmektedir.
Mesleksiz adamlar’ eliyle kolayca yönetilen ‘NATO toprağı’ ülkenin yumuşak karnı ise ‘kaset’tir. Yakın geçmişte CHP ve MHP’ye uygulanan operasyonlarla bu anlaşılmıştır.
4.CHP artık turuncudur!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikili siyasi yapının anti-tez kulvarını layıkı ile dolduruyor. Ulusal damarı olan Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan uzaklaştırılma şeklini unutmayalım.
Taksim Gezi Parkı’nda staj dönemini geçiren Soros projesinin evrileceği tek yön Kılıçdaroğlu CHP’si olacaktır. TÜSİAD’dan TİKKO’ya uzanan bu ittifakı bağrına basabilecek başka bir siyasi yapı yok.
Bu yöntem KKTC’de yıllar yıllar önce uygulanmıştı. Eski Sovyet işbirlikçisi, yeni Avrupacı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Soros muhalefetini ‘Birleşik Güçler’ adıyla parti çatısı altına alarak iktidar olmuştu. CTP-BG, hala varlığını sürdürüyor.
Hatta KKTC’de kurulacak geçici hükümeti bile CTP-BG kuruyor.
5.İkili siyasetin hedefi MHP’nin tasfiyesi
NATO toprağı’ Türkiye’de Taksim Gezi Parkı ile başlayan yeni çatışma döneminin amacı, ikili bir siyaset kurmaktır.
Siyasal Kürtçülük’ün her halükarda bağımsız milletvekilleri yöntemiyle meclise gireceğine göre, ikili siyasetin tek sonucu MHP’nin tasfiyesi olacaktır.
MHP’nin tasfiyesi, tez ile anti-tez arasında sentez’in tasfiyesidir. Bahçeli’nin erken seçim çıkışı, kuşatmayı yarma denemesi…
MHP’nin milliyetçiliğinin siyasi hayatta karşılığı yok. MHP doğru bir kararla etnik milliyetçilik yapmıyor. Ama bütüncül milliyetçilik de cemaatvari bir inşa gerektiriyor. Şartlar MHP’nin inanç ve sınıf temelli muhafazakarlık ekseninde daha somut adımlar atmasını zorunlu kılıyor.
6.Hatime: aşk, öksürük ve nakit
Siyasette ikili yapının nereye varacağını kestirmek zor… Çünkü ‘mezhep ayrımcılığı’na dayanıyor. Türkiye; Ortadoğulaşabilir. BDP Genel Başkanı Demirtaş’ın bile itidal tavsiye ettiği günlerdeyiz.
Üç şey gizlenmez: aşk, öksürük ve nakit… Bu üçlünün siyasetteki yansıması ise ‘kaset’tir.
Mesleksiz adamlar’ın elinde bu üç şeyi gizlemek ise imkansızdır.
Eğer siyasette ‘kaset’ sırası Ak Parti’de ise ‘NATO toprağı’ Türkiye’deki çatışma ciddi demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder